 
    焼き鳥 かい(姫路)について
      开(かい)  –  静謐なひとときへの扉
      「開く」「始まる」「広がる」
扉が静かに開かれ、
訪れる方の新たな時間や
出会いが始まる場所でありたい
という想いを込めました。
そっと開かれた静謐な空間と、
穏やかに流れる時の中で、心がほどけ、
静かなひとときをお過ごしいただけますことを願っております。
    
      KAI – A Door to a Serene Moment
      “To open,” “To begin,” “To expand”
      We have imbued this place with the wish that as the door quietly opens, it becomes a space where new moments and encounters begin for each visitor.
      In this gently opened, tranquil space where time flows peacefully, we hope you can relax your mind and enjoy a calm and quiet moment.
    
 
    
        受け継いだ技と、磨いてきた感覚を大切に。
        炎に心を重ね、素材の命に寄り添い、ほどける瞬間を待ちつつ、
        移ろう季の息づかいを感じながら、
一皿一皿を心を込めて丁寧に仕立ててまいります。
        丁寧に向き合うことで、素材本来の持ち味が素直に応えてくれる、
そう感じています。
      
        Cherishing the skills passed down and the sensibilities I have refined.
        With my heart aligned with the flame, I gently attune to the life of each ingredient, waiting for the moment it softly unfolds.
        Feeling the breath of each changing season,
        I craft each dish with heartfelt devotion and meticulous care.
        By engaging sincerely with each ingredient, I find that its true essence gracefully reveals itself.
      
 
    私たちは、食に関わる多くの人の想いを受け取り、その温もりを一皿に映して、お客様のもとへと届けています。
We receive the thoughts and care of all those involved in food, and reflect that warmth in each dish we serve to our guests.
お越しくださったお客様の心に、小さな幸せの灯がそっとともりますように。
        We sincerely hope that a gentle light of happiness
        finds its way into the hearts of those who visit us.
      
开 All of staff
